Nieuw hier? Welkom bij de CRM Community!

Vind je antwoorden en praat mee

De CRM community is dé plek waar iedereen die zich bezighoudt met CRM actief kan deelnemen. Je kan hier je kennis en ervaringen uitwisselen, ongeachte het CRM systeem waarmee je werkt. Het doel van deze community is kennis te delen en andere leden en experts te ontmoeten.

Ben je nieuw? Welkom! We zijn heel benieuwd wat jou hier brengt, stel jezelf voor via de ‘Antwoorden’ knop en laat ons weten waarom je lid bent geworden in de poll.

  • Ik wil kennis opdoen
  • Ik heb kennis die ik wil delen
  • Ik wil in contact komen met andere gebruikers en experts

0 stemmers

Deze community is een initiatief van PerfectView. Het doel van dit platform is jou een plek te bieden waar je met andere geïnteresseerden en experts in gesprek kan gaan. Wij zullen je gegevens niet gebruiken voor commerciële doeleinden.

3 likes

Hallo allemaal, Mijn naam is Berry ten Hoven. Ik ben tekstschrijver, gespecialiseerd in SEO, bouw Wordpress websites én, niet onbelangrijk, ik ben partner van PerfectView. Ik was zo enthousiast over het systeem en vooral de helpdesk dat ik besloot het ook zelf te gaan verkopen. Tja, als ik toch al bij een klant aan tafel zit, waarom dan niet even dit mooie systeem laten zien. Ik hoor vaak mensen zeggen: “Een CRM-systeem, daar ben ik nog niet groot genoeg voor”, maar het is juist een mooie manier om groter te worden (door een strakke opvolging!). In eerste instantie was het mij te doen om het handig offeren en facturen en nu kan ik door het systeem ook steeds vaker offeren en facturen ;-).
Erg leuk dit platform! Leuk om met andere PerfectViewers te brainstormen, te ontdekken en te delen.
Met grote opvolggroet, Berry

Hallo Barry,

Welkom, beter laat dan nooit dat je hier begroet wordt. :slight_smile:

Goed om te weten dat je WP sites bouwt e ndat je SEO schrijft.

Hartelijke groet,

Herbert

1 like

Hallo Herbert, Bedankt nog voor je erg leuke reactie. Ik zal je eens even opzoeken op LinkedIn. Hartelijke groetjes terug en een heel fijne feestdagen!! Met pakkende schrijfgroet, Berry

Hoi… hier ben ik dan. Janke Westra (klinkt best Fries…) Wonend in stad Grun waar het af en toe schudt, en deels in Onstwedde, waar het geloei van onze Galloway koeien veel aandacht trekt.
Na een lange periode van ICT werk was ik van plan om het wat rustiger aan te doen. Ben toch op uitnodiging bij een klein MKB bedrijf als organisatie adviseur aan de slag gegaan (vooral luisteren en vragen stellen) Vanwege het opstarten van Artphy (zie artphy.nl) en deze opdracht bedacht ik dat het wel slim zou zijn om in elk geval de contacten database van scratch af goed op te zetten. Zodoende aan de slag met Perfectview.
Hoe handig ik ook ben met ict en applicaties, loop ik toch af en toe een steil pad op. Niet perse technisch maar wel van hoe pak je zoiets aan. Voor onze eigen stichting heb ik genoeg in place. Voor mijn opdrachtgever aan het stoeien met sjablonen, en ook hoe hij PV verder wil inzetten. Dus ik ben blij met deze plek, om allerlei tips te zien, en wie weet ook nog eens te kunnen geven.
Fijn om lid te zijn van deze community.

2 likes

Hoi Janke,

Welkom bij de community en leuk dat je jezelf even voorstelt. Zo te horen heb je een aantal leuke uitdagingen op de planning staan en leuk dat je hier PerfectView voor gebruikt.

Als je zaken hebt waar je tegenaan loopt laat het ons dan weten. We hebben overigens aan aantal ambassadeurs die uit de noordelijke provincies komen. @m.wierda , @janbulthuis, @maartenboot, @andrew en @daniel

Hallo Janke,
Goed om jezelf voor te stellen en welkom bij de community. Zoals je wellicht hebt gezien zijn we een paar maanden online en het is juist opgericht vanwege vragen en omgekeerd ook jouw kennis te delen. Als je vragen hebt zien we ze verschijnen.

1 like

Mijn naam is Willemien van Lint. Ik werk bij ProKwadraat-Groepswijzer.nl. Wij maken praktisch vanaf het allereerste begin gebruik van PerfectView. Dit bevalt ons prima. Vooral ook de fijne helpdesk en de mogelijkheid om suggesties te doen. Als deze breder toepasbaar zijn wordt er vaak iets mee gedaan.
Maar hoe gaat het, vele eersten zullen de laatsten zijn. Onze facturen doen wij tot op heden via ons boekhoudsysteem. Wij overwegen hiermee ook naar PV over te stappen, maar zouden graag zien hoe zo iets in de praktijk werkt. Is er iemand in de buurt van Leiden waarbij ik een kijkje zou mogen nemen?

2 likes

Hallo,
Ik ben Marlène Langbroek van Life\Work Design training en coaching. Ik werk als loopbaancoach/ outplacementconsultant en met name voor hoger opgeleiden.
Ik heb jarenlang gewerkt met Coachdroom voor al mijn bedrijfsprocessen, maar die software wordt niet langer geüpdatet. Ik moest dus op zoek naar andere systemen. Voor CRM is dat PerfectView geworden. Tenminste, ik moet zo nog even de offerte tekenen, maar dat wordt het dus.
Ik zie wel op tegen het exporteren en importeren van alle gegevens, maar gaandeweg krijg ik het gevoel dat het gaat lukken om enige greep op het systeem te krijgen. En anders is er gelukkig nog deze community en de helpdesk. Of ik maak gebruik van een dagdeel training om samen met iemand die kan lezen en schrijven met de software, het systeem in te richten. Want je moet vooral doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen. En uitbesteden waar anderen zo goed in zijn, als jij er nooit in zult worden.

2 likes

Hoi Willemien,

Welkom bij de community en leuk dat je jezelf even voorstelt! Dank je wel ook voor het compliment.

Goede vraag, deze horen we vaker. Er is een bestaande discussie over facturatie. Wellicht is het een idee om je vraag daar ook te stellen. Ik kan ook je berichtje naar deze discussie verhuizen, als je wilt. Laat maar weten als je dat liever hebt.

Hoi Marlène,

Welkom bij de community en leuk dat je voor PerfectView hebt gekozen.

Ik kan me voorstellen dat je een beetje opziet tegen het exporteren en importeren. Uiteindelijk is het toch een karwei waar je voldoende tijd aan moet besteden om het goed te doen. Heb je het webinar over het importeren al gevolgd? Dit lijkt me een goed uitgangspunt om het het importeren aan de gang te gaan, of wij kunnen je natuurlijk altijd helpen.

Heel veel succes met het inrichten!

Dank je Ingrid!
Ik heb me al aangemeld voor het webinar importeren op woensdag de 21e.
Groetjes,
Marlène Langbroek

1 like

Dag mensen, mijn naam is Olga Schmidt en ik ben werkzaam bij VUmc Academie. VUmc Academie verzorgt zo’n 200 opleidingen, trainingen en workshops voor medewerkers van VU medisch centrum én andere zorginstellingen in Nederland en op de Nederlandse Antillen.
Onze opleiders werken sinds een paar jaar met PerfectView online voor CRM én voor het offerte traject. Mijn rol daarbij is om de praktijkgerichte gebruikers te ondersteunen bij het administratieve proces. Ik loop er net als anderen uit de Community tegen aan dat het lastig is om gebruikers ‘enthousiast’ te maken.
Tips zijn dus van harte welkom. Zelf kan ik tips delen over het opzetten van wachtrijen waarmee we onze processtappen (van offerte naar facturatie) ondersteunen. Hartelijke groet van Olga

4 likes

Hallo Olga,

Welkom. en alle tips over wachtrijen zijn nuttig.

Hallo allemaal, ik ben Astrid van Hees en ik werk voor Van Hees Infra Techniek, Moederbedrijf van Van Hees Infra & Recreatie, DuurzaamBuiten.nl en Elektrakast.nl. Dit is ons eigen bedrijf waar ik de administratie, website en andere werkzaamheden voor verricht. Omdat ons klantenbestand steeds groter wordt en er ook veel potentiële klanten zijn, wilden we dit gaan bijhouden in een CRM systeem. Van daaruit kunnen we dan een mailing doen, en projecten registreren, offertes maken enz. Facturatie doen wij via E-boekhouden in samenwerking met onze accountant. Ik hoop dat PV in de toekomst gaat samenwerken met E-Boekhouden zodat we met beide programma’s kunnen blijven werken.

Met PV ben ik nu al geruime tijd naast mijn drukke werkzaamheden aan het ontdekken. Ik moet helaas zeggen dat het niet lukt om naast onze werkzaamheden PV goed onder de knie te krijgen.

Is er ook een handleiding waar je stap voor stap kennismaakt met PV en zo het programma in de vingers krijgt? Ik heb al wel verschillende webinars gevolgd. Ik snap volkomen wat er gezegd wordt, maar als ik zelf wil gaan experimenteren in PV dan loop ik vast. Ons hoog seizoen (lees: drukke werkseizoen) is bijna voorbij en dan kan ik me gaan focussen op PV.

2 likes

Hallo Astrid,

Wat leuk dat je een bericht post op onze community.

PerfectView kun je heel goed gebruiken voor potentiële klanten, verkoopkansen inlc. offertes, projecten en mailings. Ik kan wel zeggen dat ongeveer 80% van onze klanten het hier ook voor inzet.

Wellicht komt het nu door de drukte dat je nu niet lekker in PerfectView kan komen. Op het moment dat dat wat minder is kun je misschien wat beter gaan inwerken voor PerfectView. Ieder nieuw systeem is altijd even wennen. Dit zien wij natuurlijk ook bij onze klanten.
PerfectView biedt verschillende diensten aan om je verder te helpen:

:white_check_mark: Webinars, ik las dat je die al hebt gevolgd maar je kan ze terug kijken,

:white_check_mark: Coaching, dit is een betaalde dienst. Een coach komt bij je langs of je komt naar ons toe zodat we samen met jou de inrichting verzorgen. Mocht de inrichting al gedaan zijn dan kunnen we ook een training verzorgen,

:white_check_mark:Helpdesk, op het moment dat je ergens tegenaan loopt kun je ons bellen of binnen de applicatie klikken op het vraagteken om een vraag te stellen.

Wij hebben geen specifieke handleiding, je zou kunnen kijken in de helpsliders. De helpsliders vind je aan de rechter kant in de applicatie onder het vraagteken.
Daarnaast hebben wij eventueel nog een youtube kanaal: https://www.youtube.com/user/perfectviewcrm

Kun je hier mee vooruit?

Ik wens jou alvast een fijn weekend!:smiley:

Ik ben Arlette Neuteboom en werk voor een kleine stichting als administratieve kracht. Perfectview werd al gebruikt maar we hebben nog lang niet alle features in beeld. Het offreren en factureren gaat in ieder geval al heel goed, en ook de nieuwsbrieven in combinatie met Mailchimp. Mijn belangrijkste uitdaging is om niet opnieuw het wiel te hoeven uitvinden en ik ben dus altijd op zoek naar tips en trucs van anderen om te zien of ik die ook kan gebruiken.

1 like

Hoi Arlette, leuk dat je je bij onze CRM-community aan hebt gesloten! :sunglasses:

Op dit moment loopt er een leuk topic: Wat is CRM? Strategie of systeem...?. Ben benieuwd hoe jullie hiernaar kijken.

Verder is het zeer aan te bevelen om zelf een topic te openen wanneer je tips wil over een specifiek onderwerp, dat geeft de beste suggesties en handvaten. Als je hierbij hulp nodig hebt dan hoor ik het graag.

Ik ben zojuist lid geworden van de community en heb mij aangemeld voor de bijeenkomst over de AVG/GDPR op 17 april 2018. Mijn interesse is CRM en Marketing Automation en heb ruime ervaring met het inrichten en werken met PerfectView en andere CRM oplossingen. Ik hoop in de community ervaringen met gebruikers te gaan delen.